Bij basisschool OBS de Triangel in Lelystad werd vrijdagmorgen op de laatste schooldag voor de verlengde kerstvakantie een traditioneel kerstonbijt georganiseerd. Eigenlijk zou er volgende week een gezamenlijk kerstdiner in de avond zijn, maar door de coronamaatregelen kon dat niet doorgaan en moest er geïmproviseerd worden.

Omdat de leiding van de school de bui al zag hangen is er tijdig begonnen met de voorbereidingen voor het ontbijt. Het eten werd de kinderen in hun eigen klas voorgeschoteld in plaats van met alle klassen bij elkaar in een grote ruimte. Dit om besmettingen tussen de kinderen zoveel mogelijk te voorkomen.

Het suikerbrood was de grote favoriet tijdens het ontbijt. Maar ook gekookte eitjes en fruit ontbraken niet. De school had ook aan de kinderen gedacht die er niet bij konden zijn. Zij kregen vrijdagmorgen een ontbijtpakketje thuisgebracht.

Volgend jaar hoopt de Triangel weer een kerstdiner in de avond te kunnen organiseren.

Het probleem speelde op veel meer basisscholen. Op het allerlaatste moment moesten de plannen voor de afsluiting van het jaar worden aangepast. Zo mochten kinderen van een basisschool in Emmeloord in feestkleding aanschuiven bij de kerstviering.