Zo’n 40 Lelystadse huishoudens kunnen dinsdagmiddag een maaltijd ophalen bij Wijkcentrum Zuiderzee in Lelystad. Eigenlijk zou er een kerstlunch worden gehouden voor mensen die normaal alleen zijn, maar dat kan door de coronamaatregelen niet doorgaan. Daarom bedachten organisatoren Resto VanHarte en Albert Heijn dit alternatief.

Een groep vrijwilligers maakt onder meer kalkoen, stoofpeertjes, pasteitjes en toetjes klaar. Het eten zou tijdens de lunch worden uitgeserveerd, maar het middagmaal is vervangen door een afhaalmaaltijd. “Want we willen deze mensen niet teleurstellen met kerst”, doelt Manon Geerlings van Resto VanHarte op de doelgroep.
[image:https://script.omroepflevoland.nl/docs/211221_maaltijd3-1640091847.jpg] Op kerstavond houden de organisatoren een live online kerstdiner. Daarbij kunnen deelnemers elkaar online ontmoeten en naar optredens van een band luisteren.
[image:https://script.omroepflevoland.nl/docs/211221_maaltijd2-1640091759.jpg]Koken voor kinderen
Resto VanHarte laat weten dat volgend jaar in Lelystad ook weer KinderResto wordt hervat. De organisatie heeft daarvoor geld gekregen van de gemeente. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen drie kookworkshops volgen. Geerlings: “Dan maken we hen bewust van wat gezond eten is en wat gezond voedsel is. Naast voedsel zoomen we ook in op andere thema’s zoals beweging en ontspanning. Dat ze goed slapen en niet te veel gamen. Leefstijl en voeding is een hele goede mix en heel belangrijk in deze tijd.”