Politieke partij MENS wil de gemeenteraad van Lelystad in en startte zaterdag de campagne voor de verkiezingen op de markt aan het Agorahof.

Magdalena Charlot richtte de partij MENS op, waarbij MENS een afkorting is voor ‘Met Eigenheid Naar Samen’. Ze wil bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart genoeg stemmen binnenhalen om een nieuw, inclusief geluid te laten horen.

“Ik woon hier ruim 34 jaar, ben al 30 jaar maatschappelijk werker en maak me zorgen over de polarisatie”, zegt Magdalena Charlot. Met MENS heeft Charlot een politieke partij opgericht die volgens haar links van het midden zit. Ze vindt het belangrijk dat mensen niet op afkomst worden beoordeeld, elk kind toegang krijgt tot zwemles en ook de mogelijkheid heeft een laptop te krijgen.

Charlot was de lijsttrekker van DENK in Lelystad, maar na meningsverschillen besloot ze zelf een partij op te richten. Ze heeft goede hoop met haar nieuwe partij een flink aantal zetels binnen te halen. “Als het bij de verkiezingen net zo goed gaat als de aanloop die we hier op straat hebben, dan is dat helemaal mooi.”