Kerstkilo’s kwijtraken is nu de sportscholen dicht zijn nog lastiger dan in andere jaren. Toch is het zeker mogelijk, vindt trainer Vince van Altena. De lockdown is volgens hem dan ook geen excuus om niet aan de slag te gaan.

Van Altena geeft trainingen in Lelystad en Almere. Normaal in de sportschool, nu in de buitenlucht. “Ondanks dat de sportscholen nu dicht zijn, kun je buiten een heleboel doen”, vindt hij. “Je kunt hardlopen of je kunt meedoen met bootcamps en met personal trainingen zoals wij dat nu doen.” Sporten levert naast een goede conditie nog veel meer op, vindt Altena. “Het geeft je een boost, motivatie en kracht voor een nieuwe start.”

Blijf in beweging
De deelnemers zijn na warming-up al flink moe. “Ik ben helemaal buiten adem”, zegt een van de sporters. Een andere deelneemster vindt het zeker de moeite waard. “We moeten consistent blijven en sporten houdt je gezond. We voelen ons fitter hierna, dat is het belangrijkst. Niet opgeven, de gym is dicht, maar we blijven gewoon in beweging.”

Moestuin
Mila Romijn van Stichting Mila merkte dat bewoners behoefte hebben om te sporten in de wijk. Ze besloot daarom haar moestuin aan te bieden als locatie voor de trainingen. “We hebben er de ruimte voor. Ik vind het harstikke leuk dat de moestuin het hele jaar door gefaciliteerd kan worden.”

Na de training deelt een bewoonster uit de wijk zelfgemaakt gembershots uit. “Dan combineer je dat met het sporten”, aldus Romijn. “En ik heb ook plannen om er een voedingsdeskundige bij te betrekken. Dan heb je het hele plaatje.”