De uitreiking van de Lelystadse ondernemersprijzen op het BKL Gala van aanstaande zaterdag gaat opnieuw niet door, zegt voorzitter Dirk Jan Verdoorn van de Bedrijfskring Lelystad (BKL). De oorzaak is corona en dit heeft de organisatie doen besluiten om de verkiezing structureel te verplaatsen naar de zomer, wanneer er minder kans is op covidproblemen.

Ondanks dat het BKL Gala dit jaar is uitgesteld naar maart, wordt voor de toekomst gekeken naar andere data om het evenement te organiseren. Want nog een afgelasting van het evenement gaat Verdoorn niet overkomen, zegt hij. “We hebben plannen om het feest in de zomer te laten plaatsvinden. Daar proberen we ruimte voor te vinden zodat we met een grote groep bij elkaar kunnen zijn.”

Fysiek uitreiken en niet digitaal
De organisatie wil voor dit jaar nog een versnelde uitreiking. Geen digitale editie, zoals afgelopen jaar, maar ze hoopt in maart de BKL Trofee en de BKL Award fysiek uit te reiken aan ondernemers in de provinciehoofdstad.

“We willen de genomineerden een podium bieden waar zij recht op hebben”, zegt Verdoorn. Het liefst had hij de winnaars op een feestelijke manier bekendgemaakt tijdens het BKL Gala van morgen, maar Verdoorn hoopt met de uitreiking op 13 maart een alternatief te bieden.

Onderneming van het jaar
Bij de BKL Trofee wordt duidelijk wie de onderneming van het jaar in Lelystad is. Een jury bepaalt de winnaar, onder meer op basis van duurzaamheid en de mate waarin de bedrijven vernieuwend zijn.

De BKL Award gaat naar een onderneming met maximaal vijftien medewerkers in dienst. De winnaar wordt bepaald door de leden van Bedrijfskring Lelystad.