Na een aanrijding waarbij vier auto’s beschadigd raakten is zondagavond in de Lelystadse wijk Jol rond 20:30 uur een vechtpartij ontstaan.

De politie weet niet hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, maar de 31-jarige bestuurster van een auto zou in de straat Jol 10 tegen drie geparkeerde auto’s zijn gereden. Haar auto kwam na de aanrijding op de zijkant terecht.

Volgens buurtbewoners ontstond er op straat ruzie omdat de vrouw nergens aan wilde meewerken. Volgens de omstanders had de Lelystedelinge te veel gedronken. De politie kan dat niet bevestigen.

“We hadden net het kerstdiner op en zaten te kijken naar Maestro toen we een harde klap hoorden. Buiten zagen we een auto op zijn kant liggen en die tolde nog na”, aldus Wim en Wil Riekcert. Hun auto raakte op het oog het minst beschadigd. “Hij is geraakt aan het linker portier. De vraag is alleen of de kokerbalk, onder de auto, geen schade heeft. Want dan is ie total loss”, zegt Wim. Wil: “Ja, als dat zo is dan komen we nergens meer, we zijn echt afhankelijk van die auto. Wim heeft problemen met het lopen. Voor het bezoeken van de arts hebben we die auto echt nodig.” Wil en Wim wachten nog op de politie en de verzekering voordat de auto naar de garage kan om te worden nagekeken.

De politie zegt wel dat de vrouw is aangehouden. Ze is meegenomen naar het bureau. Volgens de buurtbewoners was dat omdat ze een blaastest weigerde.