Kerk en Vluchteling NOP-Urk heeft zaterdag meer dan 300 kerstpakketten ingepakt voor vluchtelingen in het AZC in Luttelgeest. In een schuur bij het House of Joy leek het zaterdagochtend veel op een geoliede machine toen een stuk of tien vrijwilligers druk bezig waren met het sorteren en inpakken van de dozen.

De dozen zitten vol lekkers. “Chips, nootjes, chocolade, fruit, roomboter en natuurlijk kerstbrood werden in de dozen gedaan.” vertelt Ineke den Engelse van Kerk en Vluchteling. Vroeger was dat anders toen kwamen de asielzoekers naar de kerk. Fred Schra van Kerk en Vluchteling: “Na de kerstdienst was dan het kerstdiner voor de vluchtelingen.” Vanwege corona ging dat dit jaar, net als vorig jaar, niet door en worden de kerstpakketten naar de vluchtelingen in het AZC gebracht.

De inhoud van de kerstpakketten is gesponsord door supermarkten en door de kerken zelf. Je hoeft geen christen te zijn en er wordt ook niet stiekem een bijbel in het kerstpakket gedaan. “Nee, nee, nee,” zegt Ineke den Engelse “Dat doen we niet. Als we vanavond de pakketten aan de deur brengen, dan zeggen we dat christenen uit de polder hen een warm hart toe dragen. En we wensen ze een fijne kerst.”