Een pompoenkweker aan de Tarpanweg in Swifterbant mag niet bouwen aan een krattenopslag op zijn terrein. Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht vrijdag bepaald. De rechter gaf de buurvrouw van de pompoenkweker gelijk. Zij had bezwaar tegen de verleende vergunning voor de bouw aangetekend, omdat ze door de opslag haar uitzicht vreesde te verliezen.

Deze buren aan de Tarpanweg bestrijden elkaar al jaren in de rechtbank. De pompoenkweker won eerder een zaak over een bedrijfswoning op zijn terrein. Hij kreeg daarna een vergunning voor de bouw van een opslag voor zijn bedrijf. De buurvrouw was het daar niet mee eens en zij spande een zaak aan tegen de gemeente Dronten.

De rechter schorste die vergunning: de bouw mag niet beginnen. Deze opslag voor kratten valt zes meter buiten de bedrijfskavel en is daarmee in strijd met het bestemmingsplan. De gemeente zou wel toestemming mogen geven als de uitbreiding belangrijk is voor de groei van het bedrijf. De pompoenkweker vertelde aan de rechter dat hij de opslag gebruikt als vervanging en dat zijn bedrijf er niet direct door groeit. De rechter kende daarom meer gewicht toe aan het belang van de buurvrouw om de vergunning te schorsen, dan aan het belang van de boer om door te mogen gaan met de bouw.