Kinderen kunnen vanaf dinsdag schaatsen in de haven van Urk. Daar is een tijdelijke kunststofijsbaan aangelegd.

Kinderen tot en met 17 jaar kunnen het ijs op met schaatsen die ter plekke beschikbaar zijn. Op de website van DURF! kan er een tijdslot van 1,5 uur gereserveerd worden. De tijdelijke schaatsbaan ligt tot en met 8 januari in de haven en is dagelijks van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Op vrijdag 31 december, zaterdag 1 en zondag 2 januari is de baan gesloten.

Wethouder Freek Brouwer: “De focus ligt op de kinderen, deze groep mag wat aandacht hebben, zeker in de lockdown. Het is ook kerstvakantie en ik hoorde van ouders dat ze niet zo goed weten wat ze moeten doen. Zo is het idee voor deze schaatsbaan geboren.” Volgens Brouwer kan zo’n last minute beslissing alleen op Urk. Hij heeft een aantal mensen gebeld en iedereen was enthousiast. Het is een kunststofijsbaan, wat betekent dat er geen echt ijs ligt. “We zijn geen New York of Amsterdam, dus dit is wat we hebben kunnen regelen”, zegt Brouwer.

Maandagavond waren er al 2000 aanmeldingen binnen, “dus het loopt gigantisch goed”, aldus de wethouder.

Voor de oudere jeugd organiseerde de gemeente en DURF! al online games als alternatief voor activiteiten die niet doorgaan door de lockdown. Zo kunnen de jongeren uit het dorp een gratis online escaperoom spelen. Naast de escaperoom doet Urk ook mee met de online Wintergames.

[tweet:https://twitter.com/brouwer_f/status/1475504207436394504]