Foto- en videowinkel CameraNU.nl verkoopt een meerderheid van de aandelen aan de European Imaging Group. Het Urker bedrijf doet dit om verder te kunnen groeien in de Benelux. Als onderdeel van een groter bedrijf hoopt CameraNU.nl betere afspraken te kunnen maken met leveranciers over het inkopen van hun producten en hun marketingactiviteiten verder uit te breiden, zegt directielid Ricardo van den Burg.

Voor het personeel verandert er weinig, zegt Van den Burg. “De huidige directie van CameraNU.nl blijft de strategie voor de Benelux bepalen.” De huidige directie houdt een minderheidsbelang. Ook de naam van het bedrijf blijft hetzelfde.

De Autoriteit Consument & Markt moet de overname formeel nog goedkeuren. Dit duurt nog een aantal weken. Het is niet bekend hoeveel geld European Imaging Group betaalt voor de overname.

CameraNU.nl is in 2003 begonnen als webshop, maar heeft inmiddels ook winkels in Urk, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Groningen en Rotterdam. European Imaging Group is een groot bedrijf in foto- en videozaken in meerdere Europese landen. Het hoofdkantoor zit in Groot-Brittanniƫ.