Tientallen kinderen genieten van de nieuw geopende schaatsbaan in de haven op Urk. Kinderen tot en met 17 jaar kunnen het ijs op met schaatsen die ter plekke beschikbaar zijn op de aangelegde kunstofijsbaan.

“Ik vind dit echt heel erg leuk”, zegt een meisje dat aan het schaatsen is. “Schaatsen is ook echt mijn lievelingshobby”, zegt een ander. Op de website van DURF! kan een tijdslot van 1,5 uur gereserveerd worden. De tijdelijke schaatsbaan ligt tot en met 8 januari in de haven en is dagelijks van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Op vrijdag 31 december, zaterdag 1 en zondag 2 januari is de baan gesloten.

Het is voor veel kinderen wel even wennen zo’n kunstbaan. “Het voelt anders en het schaatst ook wel anders, maar het heeft wel wat”, zegt een van de kinderen.

Wethouder Freek Brouwer: “De focus ligt op de kinderen, deze groep mag wat aandacht hebben, zeker in de lockdown. Het is ook kerstvakantie en ik hoorde van ouders dat ze niet zo goed weten wat ze moeten doen. Zo is het idee voor deze schaatsbaan geboren.”