Wethouder Gerrit Post van Urk keert na de verkiezingen in 2022 niet terug. Dat heeft hij donderdagavond aan de gemeenteraad laten weten. Post is dan twaalf jaar actief geweest als wethouder voor de lokale partij Hart voor Urk. Hij zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Post had de afgelopen twaalf jaar de onderwerpen duurzaamheid, mobiliteit en ruimtelijke ordening in portefeuille. Het wethouderschap was in 2010 nieuw voor hem, hij was daarvoor actief als commissielid binnen de Urker politiek.

De bestuurder ziet dat veel woningbouw-, infrastructuur- en recreatieprojecten op Urk zijn gerealiseerd of in de steigers staan. Daardoor is de leefbaarheid in het vissersdorp flink toegenomen, zegt hij. “In de wetenschap dat Urk vooruit kan, kan ik het ook loslaten en is het voor mij nu tijd om met nieuwe uitdagingen aan de slag te gaan.”

Burgemeester Cees van den Bos roemt de wethouder. Hij zegt dat Post “zich met hart en ziel heeft ingezet voor Urk en haar inwoners. Vol enthousiasme en met inmiddels veel ervaring heeft hij op meerdere terreinen zijn bijdrage geleverd en heeft hij veel betekend voor de groei van Urk maar zeker ook voor ons college”.

[tweet:https://twitter.com/chvdbos/status/1471605593991430150]

Ook raadsleden nemen afscheid
Naast wethouder Post keren ook sowieso vier raadsleden niet meer terug in de gemeenteraad van Urk. Zij hebben zich niet meer verkiesbaar gesteld na drie termijnen in de raad te hebben gezeten. Het gaat om de raadsleden Hakvoort en Jonkers van Hart voor Urk. En ook Jan Willem Bakker van de SGP en Willem Foppen van het CDA hebben aangegeven niet terug te keren.