De Rotary Zeewolde kan binnenkort 7.000 euro verdelen over drie goede doelen: stichting BuurtAED, watersportvereniging Zeewolde en stichting Adwuma Ye. De recent afgelopen chocotulpenactie, dat in de plaats kwam voor de vanwege corona afgelaste Nieuwjaarsduik, sloeg enorm aan.

Marlies Groot Nibbelink van Rotary Zeewolde is enthousiast. “We hebben de afgelopen weken vele doosjes van zes tulpen aan de man kunnen brengen en hebben daarnaast nog diverse sponsorbijdragen ontvangen van een aantal bedrijven.”

Stichting BuurtAED zocht financiĆ«le middelen voor het onderhoud van de AED’s, die in Zeewolde om de 400 meter te vinden zijn; de watersportvereniging wil mensen met een beperking optimaal laten genieten van de watersport en het watersportgebied in en om Zeewolde en de internationale stichting Adwuma Ye zet zich in voor mens en milieu in Ghana en hoopt met concrete projecten zwerfafval en ontbossing terug te dringen.

Voor het tweede jaar op rij heeft Rotary Zeewolde vanwege de coronasituatie een streep moeten zetten door de Nieuwjaarsduik. “Maar we hopen dat een Nieuwjaarsduik er begin 2023 wel weer inzit.”

[oproep]Dit is nieuws van de Lokale Omroep Zeewolde, gemaakt door Bart Bos. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar bart.bos@omroepflevoland.nl.[/oproep]