Meer dan zestig teams zijn begonnen aan de zesde editie van de Zeewolder dorpsquiz ‘K WIS ‘T. De deelnemers hebben 48 uur de tijd om 75 lastige vragen te beantwoorden. Dinsdagavond konden de puzzelboekjes worden opgehaald, waarna het puzzelen direct begon. Eén van de bedenkers van de quiz is Erik Wallenburg en hij is trots op het nieuwste puzzelboek. “De vragen zijn hopelijk nieuw en moeilijk en verrassend voor diegenen die gaan deelnemen.”

Door de coronamaatregelen is een deel van de vragen aangepast. Normaal gesproken zou beiaardier Boudewijn Zwart een muziekstuk spelen op het carillon van kerkcentrum Open Haven. Omdat gevreesd werd dat het te druk zou worden op het Kerkplein is het audiofragment opgenomen en wordt het op de lokale omroep uitgezonden zodat de puzzelaars niet tegelijkertijd naar het centrum moeten. De speurtochten door het dorp zitten wel in het vragenboek. Ook de rebus langs verschillende winkelpanden zit weer in het boek.

De winnaars worden in het nieuwe jaar bekendgemaakt. Het beste team gaat naar huis met een prijzenpot van 444,40 euro. “Dan heb je wat te vieren”, lacht Wallenburg.