Een 22-jarige man uit Zeewolde krijgt geen straf nadat hij in de zomer van 2019 seks had met een minderjarige. De rechtbank ziet geen bewijs dat de man misbruik maakte van de situatie.

Het opleggen van een straf dient dan geen enkel doel meer, zeggen de rechters. Op een feest in de zomer van 2019 in Blokzijl ontmoette de destijds 19-jarige man het meisje. Hij dacht dat ze 18 was omdat ze een 18-plus polsbandje droeg waarmee je alcohol mag halen. Ze verlieten samen het terrein en hadden seks.

De volgende dag kreeg het meisje het vermoeden dat er iets in haar drankje was gedaan. Uiteindelijk deed ze aangifte. De rechter ziet geen bewijs van het feit dat hij misbruik maakte van het meisje, dat op het feest onder invloed was van alcohol.

Eis was celstraf
Tegen de man was twee weken geleden 15 maanden cel waarvan 5 maanden voorwaardelijk geƫist voor het ernstig misbruiken van een minderjarige. Van dat laatste is volgens de rechtbank geen sprake, blijkt donderdag uit het vonnis.

Daarom oordelen ze dat hij strafbaar is, maar leggen ze hem geen straf op. Voor de wet maakt het niet uit of de man wel of niet wist dat ze minderjarig was: het is hoe dan ook strafbaar. Toch wordt er geen straf opgelegd.