Door de harde lockdown staat de telefoon bij Center Parcs De Eemhof in Zeewolde roodgloeiend. Het vakantiepark was voor een groot deel volgeboekt door de vervroegde kerstvakantie op basisscholen, maar de persconferentie van zaterdagavond roept veel vragen op zegt woordvoerder Marthijn Tabak van Center Parcs.

Er is op het park veel veranderd in het aanbod, aldus Tabak. “Daardoor hebben we alle mensen die hebben geboekt vanmorgen op de hoogte gebracht. We hebben ze ook een compensatie aangeboden.” De vragen gaan vooral over de activiteiten op het park. Tabak: “Eigenlijk de vraag: wat kunnen we nou nog doen in de vakantie? Wat is het aanbod nog? Dat soort vragen worden er veel gesteld.”

De restaurants op het park zijn gesloten en ook het subtropisch zwembad is dicht. Buitensportactiviteiten, zoals midgetgolf, zijn wel mogelijk. Het is voor het park snel schakelen. “We zijn het inmiddels wel een beetje gewend”, vertelt Tabak. “Dat het continu schakelen is. Dit kan wel en dit kan niet. Daar zijn consumenten gelukkig ook een beetje aan gewend. Je weet het pas zeker, als je die kant opgaat.”