Na veel kritiek op de hoogte van de woontoren die aan Strandweg in Zeewolde moet komen, heeft de projectontwikkelaar omwonenden het voorstel gedaan een verdieping minder te bouwen. In plaats van vijf etages komen er dan vier. Omwonenden geven aan met elkaar in overleg te gaan over dit voorstel.

De woontoren komt in de plaats van het vervallen Café ‘t Haventje (ook wel Paal 11 genoemd), aan de rand van het centrum. Omdat de woontoren met luxe appartementen aanvankelijk bijna 6 meter hoger uitkwam dan volgens het bestemmingsplan is toegestaan, moest het college van Burgemeester en Wethouders van Zeewolde toestemming geven. Met vier verdiepingen komt het gebouw 3 meter hoger uit dan de grens in het bestemmingsplan.

Een groot aantal omwonenden heeft kritiek op de plannen vanwege de hoogte van het gebouw. De gemeenteraad bemoeide zich er ook mee en gaf het college in oktober een (niet bindend) negatief advies. Vorige maand gaf het college aan toch in principe akkoord te gaan, maar te wachten met een definitief besluit totdat een nieuw gesprek tussen de projectontwikkelaar en de omwonenden had plaatsgevonden.

‘Minder kolossaal’
Dat gesprek was vorige week, met als uitkomst het voorstel om het gebouw lager te maken. “Het wordt dan minder kolossaal”, zegt Eric van der Woerdt, de architect van het gebouw. “Het is veel meer in lijn met wat er nu bij de Strandweg staat, maar dan 1 verdieping hoger.”

De projectontwikkelaar en het college gaven eerder aan dat een verlaging financieel niet haalbaar zou zijn, maar Van der Woerdt gaat er nu vanuit dat het wel te doen is. De omwonenden gaan met elkaar in beraad over de nieuwe plannen. Het is de verwachting dat het college wacht met een besluit tot de omwonenden officieel gereageerd hebben.

[oproep]Dit is nieuws van de Lokale Omroep van Zeewolde, gemaakt door Maarten Groeneweg. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep van Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar maarten.groeneweg@omroepflevoland.nl[/oproep]