Zes Zeewoldenaren zijn op de eerste woensdag van het nieuwe jaar het Wolderwijd ingelopen. Zij willen daarmee een nieuwe traditie ontwikkelen omdat de Nieuwjaarsduik is afgelast. “En daarbij in de winter het Wolderwijd inlopen, geeft gewoon een enorme kick,” zegt deelnemer Peter Opdeijn.

“Het is gezond voor je en je krijgt er meer energie van”, zegt Simone Koster namens de groep. De Zeewoldenaren hebben zich laten inspireren door ‘The Iceman’ Wim Hof. “Kou roept in eerste instantie een kortstondige stressreactie op, maar daardoor wordt het afweersysteem geactiveerd en ontstekingen worden voorkomen.”

De traditie is niet helemaal nieuw, ze deden dit vorig jaar ook al. De Zeewoldenaren zijn collega’s van elkaar en toen de nieuwjaarsduik werd afgelast besloten ze vorig jaar samen het koude water in te stappen. Dat bevalt zo goed dat ze het elke woensdagmiddag doen. In de zomer gaan ze zwemmen, in de winter is het meer ‘even dippen’.

Opdeijn: “Ik wil gewoon het water in; even de kou opzoeken.” Voor Opdeijn bevalt het zo goed dat hij thuis alleen nog maar onder een koude douche stapt.

[info] Dit is nieuws van de Lokale Omroep Zeewolde, gemaakt door Bart Bos. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar bart.bos@omroepflevoland.nl.[/info]