Over ons

 

RTV527 is begonnen als Stichting Lokale Omroep Noordoostpolder (Radio NOP). Ruim dertig jaar geleden werd het opgericht en werd er uitgezonden vanuit de Lange Nering. De stichting was één van de eerste lokale omroepen die een zendvergunning kreeg om uit te kunnen zenden op de FM-band. De zender stond bovenop de Golfslag. Na een aantal jaar uitzenden vanuit de Lange Nering is de studio verhuisd naar de Nijenbeek. Daar werd een compleet nieuw ingerichte studio gemaakt die perfect aansloot bij de behoeftes van de programmamakers. De studio had 2 extra ruimtes voor de vrijwilligers om daar hun programma in elkaar te zetten. Een aantal jaren later is de studio wederom verhuisd. Dit keer naar een pand aan de Onder de toren. Tot op de dag van vandaag zitten we daar nu nog steeds.

RTV527 wordt geheel gerund door vrijwilligers die elk hun eigen steentje bijdragen, programmamakers, technici, bestuursleden.

Missie

RTV527 brengt actualiteiten, muziek en entertainment via diverse mediakanalen. Ook zijn we sinds 2020 te beluisteren op DAB+ kanaal 11b

Visie

Door de verschillende medewerkers van RTV527 is er een gevarieerde en diverse programmering ontstaan. Ook de christelijke doelgroep wordt bij RTV527 niet vergeten. En zo proberen we zo goed mogelijk aan te sluiten bij elke categorie.

Overzicht

RTV527 heeft een grote groep mensen achter zich staan, die zich in willen zetten voor de stichting. Om alles draaiende te houden zijn er een aantal ‘organen’. Deze organen zijn óf bij wet vastgelegd, of in het leven geroepen om duidelijkheid te scheppen. Hieronder een overzicht.

Bestuur

Het bestuur van RTV527 regelt de zaken die op de toekomst gericht zijn. Ook wanneer er onderlinge spanningen tussen het orgaan zijn, is het bestuur de verantwoordelijke om het op te lossen. Ook maakt het bestuur plannen en zorgt het voor een goede afhandeling van lopende zaken.

Programmaleiding

De programmaleiding zorgt er voor dat alles wat op de ether te horen is ook daadwerkelijk aansluit bij de luisteraar. Ze hebben de nobele taak op zich genomen om de richtlijnen die aangegeven zijn door het bestuur te volgen en te beoordelen of iets wel of niet kan. Ook zorgen zijn voor speciale uitzendingen, de programmering en zijn ze altijd een luisterend oor voor wanneer je vragen hebt.

Technische Dienst

De Technische Dienst(TD) zorgt voor de technische zaken in de studio, maar ook op live-uitzendingen. Er zijn veel dingen die gedaan moeten worden en er vindt regelmatig onderhoud plaats. Het orgaan wordt getoetst door het bestuur en één van de TD-leden neemt ook (indien nodig) ook plaats in de bestuursvergaderingen. Dit gebeurt enkel wanneer het bestuur dit wenselijk vindt en noodzakelijk vindt

Programma Bepalend Orgaan

Het PBO, zorgt voor een duidelijke visie over de programmering. De leden worden aangesteld door de gemeenteraad. Ze houden hun ogen goed open om te kijken of dat wat er op de ether gebeurt, eigenlijk wel van toegevoegde waarde is.