Urk

 • Supermarkt blijft optie in ZeeheldenwijkSupermarkt blijft optie in Zeeheldenwijk
  Volgens wethouder Willem Foppen blijft een supermarkt in de Zeeheldenwijk een optie én gloort er groen licht voor de Boni op de Lemsterhoek. Foppen vertelde dit na vragen van Tunis Hoekstra (SGP) tijdens de commissievergadering vorige week. Lees meer »
 • Ongeval ds. M.A. Bos (Gereformeerde Kerk)Ongeval ds. M.A. Bos (Gereformeerde Kerk)
  Dominee M.A. Bos, predikant van de Gereformeerde Kerk Urk, heeft maandagavond een aanrijding gehad op de Lange Dam, ter hoogte van de Oude Dijk. Kort daarvoor had hij catechisatie gegeven in De Poort. Op weg naar huis werd hij in de auto onwel en botste hij op een tegenligger. De… Lees meer »
 • Temperatuur omlaag om gasprijsTemperatuur omlaag om gasprijs
  De Commissie van Beheer van de Christelijke Gereformeerde Kerk Maranatha heeft aangekondigd dat de temperatuur in de drie kerkgebouwen dit winterseizoen enkele graden lager zal liggen. Reden is de sterk gestegen gasprijs. Ook op allerlei andere terreinen in de samenleving wordt nagedacht over maatregelen om energie te besparen. Lees meer »
 • Reizende tentoonstelling ‘Leer van vis’Reizende tentoonstelling ‘Leer van vis’
  Museum het Oude Raadhuis maakt deel uit van het Netwerk Zuiderzeecollectie. Eén van de initiatieven van dit samenwerkingsverband is het realiseren van reizende tentoonstellingen. Daarvan is de expositie ‘Leer van vis’ nu te zien in het Urker museum. Lees meer »
 • EBBC te sterk voor Schol/Orca’s DamesEBBC te sterk voor Schol/Orca’s Dames
  De dames van Schol/Orca’s zijn in Den Bosch tegen een 75-58 nederlaag aangelopen tegen EBBC. Tot en met het derde kwart ging de strijd gelijk op (49-48). In het laatste kwart van de wedstrijd wisten de Bossche dames het verschil te maken (26-10) en zo de wedstrijd winnend af te… Lees meer »
 • Urk onderuit tegen VolendamUrk onderuit tegen Volendam
  De eerste 45 minuten van de wedstrijd tussen Volendam en Urk was er niets aan de hand. Volendam stond op een 1-0 voorsprong en er was sprake van een leuk duel tussen beide ploegen. Na afloop stond er een 4-1 eindstand op het scorebord en voelde Urk zich zwaar benadeeld… Lees meer »
 • Opruimkanjers trotseren weer en windOpruimkanjers trotseren weer en wind
  Het was afgelopen zaterdag weer zover: de World Cleanup Day. Ondanks het weer, waren er weer echte kanjers die op zoek gingen naar zwerfafval. Binnen twee uur hadden zij toch 150 kilo aan afval verzameld. Daarna was er een warme traktatie die de deelnemers weer op krachten bracht. ,,Kortom: een… Lees meer »
 • Schol/Orca’s Dames naar Den BoschSchol/Orca’s Dames naar Den Bosch
  Na de ruime overwinning van vorige week, in de eigen sporthal Vlechttuinen, op Springfield, spelen de Urker dames vanavond in Den Bosch tegen EBBC. Lees meer »
 • In klederdracht in AmsterdamIn klederdracht in Amsterdam
  Zo’n zeventig Urkers zijn vorige week zaterdagmiddag (17 september) naar Amsterdam afgereisd voor de boekpresentatie van ‘Between the Sea and the Sky’ (over klederdrachten) van Jimmy Nelson. De fotograaf was in coronatijd op Urk om de klederdracht vast te leggen. Lees meer »